donderdag, 29. juni 2017 - 11:19 Update: 29-06-2017 22:09

Bedreigde vriend ­moet toezien hoe vriendin (18) op het strand door twee mannen wordt verkracht

Jongeman ­moet toezien hoe vriendin wordt misbruikt op strand van Oostende
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Oosteinde

Op het strand van Oostende in België is een 18-jarig meisje verkracht door twee mannen. Haar vriend werd door een derde kompaan op afstand gehouden, onder bedreiging van een mes. Hij werd ­gedwongen toe te kijken hoe ze zijn vriendin misbruikten, zo meldden Belgische media.

Het duo woonde dinsdagavond in het casino van Oostende het galabal van hun middelbare school ­SIGO uit Gistel bij. Ze vormen geen koppel, maar waren die avond wel samen naar het feest gegaan.

Toen ze samen een luchtje gingen scheppen en het strand opliepen, werden ze aangesproken door drie mannen  “van vreemde origine”, zo verklaarden de slachtoffers aan de politie.

Het drietal eisten eerst geld, maar toen het duo hun zakken hadden geleegd, haalde een van de mannen een mes te voorschijn en bedreigde de jongen. De andere twee begonnen het meisje lastig te vallen wat ontaarde in een brute verkrachting. De jongeman moest onder bedreiging van het mes toezien hoe zijn vriendin werd verkracht. Het afschuwelijke incident zou zo'n 20 minuten hebben geduurd.

De jongeman kon niet tussen beide komen omdat hij 'verstijfd stond van angst', zegt een familielid tegenover de krant Het Nieuwsblad. “Hij was de vrijdag ervoor ook al in die buurt lastiggevallen door enkele mannen. Nu werd hij bedreigd met een mes. Hij heeft moeten toekijken hoe de twee zich vergrepen aan zijn vriendin.”

Na het vergrijp is het duo direct naar een politiebureau gerend. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor. Voor de slachtoffers is hulp ingeschakeld. Het meisje is onder medische behandeling. De politie is een uitgebreid onderzoek gestart om de daders op ter sporen. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: