maandag, 10. juli 2017 - 19:25 Update: 10-07-2017 19:28

ANWB: Lange files door Franse feestdag

ANWB: Lange files door Franse feestdag
Foto: MV
Frankrijk

De ANWB verwacht donderdag 13 juli veel files in Frankrijk. Voor veel Fransen begint een lang weekend vanwege de nationale feestdag Quatorze Juillet op vrijdag 14 juli. Vrijdagmiddag 14 en zaterdag 15 juli wordt het ook op andere Europese vakantieroutes druk. In Nederland sluiten de scholen in de regio Zuid. Voor ruim één miljoen mensen begint de zomervakantie. Ook in Luxemburg en West-Duitsland begint de vakantie.

Ook op vrijdag en zaterdag is het druk op de Franse wegen, vooral tussen 09.00 en 15.00 uur. De belangrijkste knelpunten in Frankrijk zijn de rondwegen van de grote steden zoals Parijs en Bordeaux en de:

A7/A9 Lyon – Spanje tussen Lyon en Orange, bij Montpellier en Narbonne

A10/A63 Parijs – Spanje, bij Orléans, Tours en Bordeaux

A71/A75 Vierzon – Beziers bij Clermont-Ferrand.

Ook in Duitsland zijn het komend weekeinde veel vakantiegangers onderweg. De deelstaat Nordrhein-Westfalen krijgt vakantie. Vrijdagmiddag en zaterdag verwacht de toeristenbond extra drukte in het noorden bij Hamburg (A1/A7). Richting het zuiden loopt het volgens de ANWB vast rond Stuttgart, Neurenberg en München (A3, A8, A9, A99). Bovendien zorgen veel werkzaamheden voor extra oponthoud. Er wordt op 470 plaatsen aan de weg gewerkt.

In Zwitserland staan vrijdagmiddag en zaterdag files op de routes naar het zuiden. De wachttijd bij de St. Gotthardtunnel (A2) kan zaterdag oplopen tot twee uur. In Oostenrijk wordt het dringen op de A10/A11 van Salzburg via Villach naar Slovenië. Daar zijn de Tauern- en Karawankentunnel de belangrijkste knelpunten.

Categorie:
Provincie: