zaterdag, 2. september 2017 - 17:00 Update: 02-09-2017 17:02

Buitenlandse Zaken past reisadvies Kenia aan

Buitenlandse Zaken past reisadvies Kenia aan
Kenia

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Kenia aangepast. Reden hiervoor is dat het Hooggerechtshof van Kenia heeft de presidentsverkiezingen van 8 augustus 2017 ongeldig heeft verklaard.

Binnen zestig dagen moeten er nieuwe verkiezingen worden gehouden. De kans op onrust, rellen en ongeregeldheden blijft aanwezig. Vermijd demonstraties, politieke bijeenkomsten en protesten. Deze kunnen plotseling gewelddadig worden. volg het nieuws over Kenia via internationale en/of lokale media. Volg ook de social media kanalen van de ambassade.

Onveilige gebieden

Reis niet naar de districten Mandera, Garissa en Wajir. Uitzondering is het vliegveld van Wajir. Reis ook niet naar het vasteland van het district Lamu en het eiland Kiwayu. Verblijft u in deze gebieden? Verlaat deze dan. Er gelden verschillende adviezen voor de rest van Kenia.

Criminaliteit

Overvallen en berovingen komen vaak voor. Pas op in busstations en in de 'matatu’s' (kleine busjes) en plekken waar veel mensen komen. Houd rond de feestdagen rekening met een toename van gewelddadige criminaliteit.

Risico op aanslagen

Houd in de grote steden Nairobi en Mombasa en langs de kust rekening met het risico op aanslagen. Dit heeft te maken met de grote terroristische dreiging in Kenia. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Volg altijd de instructies van de autoriteiten op.

Sinds 2011 zijn er regelmatig aanslagen in Kenia. Daarbij vielen honderden doden en  veel gewonden. Onder de slachtoffers waren ook westerlingen. De grootste aanslagen vonden plaats in de stad Nairobi en in de provincies Lamu en Garissa. Deze aanslagen zijn opgeëist door terroristenbeweging Al-Shabaab.

Download 'Kaart bij reisadvies Kenia' (PDF, 433 kB)