zondag, 17. september 2017 - 9:52 Update: 17-09-2017 16:33

'Maria' mogelijk nieuwe bedreiging eerder getroffen Bovenwindse Eilanden

Nieuwe orkaan trekt richting Bovenwindse Eilanden
Foto: National Hurricane Center
Sint Maarten

Er is een nieuwe orkaan in de maak boven het oostelijke deel van de Atlantische Oceaan die net als de verwoestende orkaan Irma richting de Bovenwindse Eilanden trekt. Dit heeft het Amerikaanse National Hurricane Center zondag bekendgemaakt.

'Maria'

Het gaat dit keer om orkaan 'Maria' die naar verwachting begin aankomende week over de Bovenwindse Eilanden zal trekken. 'Maria' is niet zo krachtig als 'Irma' maar kan wel degelijk opnieuw voor veel schade en ellende zorgen op Sint Maarten. 

Regen en wind

Er wordt veel regenval verwacht als 'Maria' over de eilanden trekt. Daarnaast zal ook de wind de nodige schade kunnen aanrichten omdat de brokstukken van de restanten van de woningen op Sint Maarten nog niet zijn opgeruimd en het daarom dus opnieuw gevaarlijk kan worden voor de eilandbewoners.

Orkaan 'Lee'

Daarnaast heeft het National Hurricane Center nog een in de maak zijnde nieuwe orkaan in beeld. Het gaat om 'Lee', al lijkt deze geen direct gevaar te worden voor de Bovenwindse eilanden omdat deze niet op haar verwachte route liggen.

Lees alles over:
Categorie:
Tag(s):