zaterdag, 17. februari 2018 - 14:59 Update: 17-02-2018 21:56

'Peuter (3) in Rusland bij crèche dood aangetroffen'

'Russische peuter dood aangetroffen in tuin van crèche'
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Moskou

In Moskou is vrijdag een 3-jarige peuter buiten in de tuin van een kinderdagopvang levenloos aangetroffen. 'De in allerijl opgeroepen ambulancemedewerkers konden niet meer dan vaststellen dat het meisje reeds was overleden', zo melden de Russische media zaterdag.

Speelkwartier

De kinderen op de crèche gingen vrijdagochtend onder begeleiding van een kleuterleidster naar buiten tijdens het speelkwartier. Nadat dit voorbij was ging de groep kleuters weer naar binnen. 

Vermist

Daar ontdekte de kleuterleidster even later dat het meisje van 3 jaar ontbrak. Toen er naar het kindje werd gezocht werd het buiten in de tuin van de crèche in de sneeuw levenloos aangetroffen. De politie van Moskou is een onderzoek gestart naar de precieze toedracht.

'Speelgoed ophalen'

Volgens de rechercheurs hebben de kinderen van de crèche verteld dat aan het eind van het speelkwartier het meisje speelgoed ging ophalen van het gebouw waar ze allemaal samen speelden. Daar werd het meisje even later levenloos aangetroffen. De rechercheurs hebben vanwege het politieonderzoek ook alle medewerkers van de crèche ondervraagd.

Categorie: