woensdag, 23. september 2020 - 16:38 Update: 24-09-2020 8:37

Sterk vermagerde Alexei Navalny ontslagen uit Berlijns ziekenhuis

alexei-navalny
Foto: Alexei Navalny/Instagram
Berlijn

De Rus Alexei Navalny is dinsdag ontslagen uit het Charité Ziekenhuis in Berlijn. Navalny werd sinds 22 augustus behandeld nadat hij vergiftigd was met het zenuwgas Novichok.

'Toestand voldoende verbeterd'

'De toestand van de patiënt was voldoende verbeterd om te worden ontslagen uit de acute intramurale zorg. Alexei Navalny werd in totaal 32 dagen op Charité behandeld  waarvan 24 dagen op de intensive care', zo heeft het ziekenhuis woensdag bekendgemaakt.

'Volledig herstel mogelijk'

Op basis van de voortgang van de patiënt en de huidige toestand zijn de behandelende artsen van mening dat volledig herstel mogelijk is. Het blijft echter te vroeg om de mogelijke langetermijneffecten van zijn ernstige vergiftiging in te schatten.

Sterk vermagerd

Navalny plaatste woensdag een foto van zichzelf op zijn Instagram-pagina. Daarop is goed te zien dat hij sterk is vermagerd. 

'Play Station 5 op recept'

Op zijn Instagram-pagina schrijft Navalny dat hij dinsdag door een neuropsycholoog werd getest. Navalny vroeg de arts wat hij moet doen om zijn hersenen weer op het oude niveau te krijgen. 'Ik vond het antwoord leuk: lees meer, schrijf op sociale netwerken en speel videospelletjes. Ik ben benieuwd of ik van het ziekenhuis een recept kan krijgen voor een PS 5', grapt Navalny.