dinsdag, 29. december 2015 - 22:27 Update: 29-12-2015 22:31

Nederlanders gebruiken muziekdienst Spotify het meest

Nederlanders gebruiken muziekdienst Spotify het meest
Foto: Archief EHF
Houten

Spotify is de meest gebruikte muziekdienst van Nederland, ruim een derde van de Nederlanders gebruikte deze dienst het afgelopen jaar. Dit komt neer op bijna 5 miljoen gebruikers. Dit heeft Telecompaper dinsdag bekendgemaakt.

In de periode juli tot en met november 2015 werden in het Telecompaper Consumer Panel 2.900 Nederlanders ondervraagd over het gebruik van muziekdiensten tijdens de voorgaande zes maanden.

Spotify

Spotify is ook de meest bekende muziekdienst, slechts 8 procent van de Nederlanders geeft aan de dienst niet te kennen. iTunes volgt op gepaste afstand met 3,5 miljoen gebruikers (25%) en een naamsbekendheid van 86 procent. Soundcloud maakt de top drie compleet met 1,5 miljoen gebruikers. Deze laatste dienst is minder bekend, ruim een kwart van de Nederlanders geeft aan deze dienst niet te kennen.

Apple Music

In het afgelopen half jaar heeft 6 procent van de Nederlanders Apple Music gebruikt, wat neerkomt op ongeveer 800.000 gebruikers sinds de lancering van de muziekdienst in juni. Apple Music staat daarmee nog niet in de top drie van meest gebruikte muziekdiensten, maar laat wel al diensten als Deezer, Napster en Rdio achter zich. Ondanks dat Apple Music pas korte tijd bestaat, geeft al 80 procent van de Nederlanders aan deze dienst te kennen. 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):