donderdag, 7. januari 2016 - 11:30 Update: 07-01-2016 11:44

Vertaalapp voor asielzoekers en vluchtelingen winnaar VenJ Innovatiepitch 2015

Vertaalapp voor asielzoekers en vluchtelingen winnaar VenJ Innovatiepitch 2015
Foto: Philips
Den Haag

Nadim.nl, de vertaalapp voor asielzoekers en vluchtelingen is de winnaar van de innovatiewedstrijd onder medewerkers van Veiligheid en Justitie. 'Het nieuws werd tijdens de nieuwjaarsreceptie bekendgemaakt', zo laat het ministerie van Veiligheid en Justitie donderdag weten.

80 ingestuurde ideeën  

Voor de innovatiewedstrijd van VenJ stuurden maar liefst 80 VenJ’ers een idee in. Een jury selecteerde tijdens een bijeenkomst op 12 november drie finalisten: een nieuwe aanpak om aangiftes bij de Nationale Politie te verwerken, een ‘marktplaats’ voor gezochte kennis, expertise en talenten binnen VenJ, en dus de winnende vertaalapp.

App

De app, ingezonden door medewerkers van de Immigratie- en Naturalisatiedienst, is actueel en praktisch. Het gaat om een voorstel voor een app, waarbij vluchtelingen informatie in meerdere talen aangeboden krijgen op hun telefoon, via tekstblokken en pictogrammen. Uitgangspunt van het voorstel is om samen te werken met andere organisaties.

De prijs

De app bestaat op dit moment dus nog niet maar moet nog worden gemaakt. De prijs bestaat uit het uitvoeren van het voorstel. Vanwege de hoge kwaliteit van de voorstellen is besloten om niet alleen het winnende voorstel, maar ook de beide andere genomineerde ideeën, te realiseren.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: