maandag, 29. februari 2016 - 17:30 Update: 29-02-2016 17:42

Brunel Nederland lanceert afdeling Information Security

Brunel Nederland lanceert afdeling Information Security
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Brunel Nederland start met de afdeling Information Security. Een team van dedicated professionals legt zich toe op onafhankelijk advies en training over en de implementatie van informatiebeveiliging.

Simone van Houten, Consultant Information Security bij Brunel: ‘Bedrijven hebben zelf niet de expertise over informatiebeveiliging in huis om zich afdoende te wapenen tegen cybercriminaliteit, datalekken en moedwillige verstoring van de digitale infrastructuur. Om die reden worden gespecialiseerde bedrijven ingehuurd. De focus ligt bij die partijen vooral op technische oplossingen voor informatiebeveiligingsvraagstukken, terwijl dat helemaal niet altijd de kern van het beveiligingsprobleem raakt.’

Arjen Kamphuis, Information Security Expert bij Brunel: ‘Een onafhankelijke partij als Brunel kijkt breder naar informatiebeveiligingsvraagstukken. Goed informatiebeveiligingsbeleid valt of staat bij de juiste balans tussen mensen, techniek en organisatie. Wij hebben geen enkele verplichting ten aanzien van software of hardware leveranciers. Dat maakt het mogelijk om onze klanten te adviseren over een integraal informatiebeveiligingsbeleid.’

Over de afdeling

In 2015 heeft Brunel Nederland de beslissing genomen om een afdeling Information Security op te richten. Met een pool van ruim 700 ICT’ers heeft de IT-dienstverlener de afgelopen jaren veel kennis en ervaring opgedaan. Met het operationaliseren van de afdeling Information Security ontsluit Brunel Nederland deze kennis voor organisaties die behoefte hebben aan onafhankelijk advies over informatiebeveiliging.

Over Brunel

Brunel is een wereldwijd opererende, zakelijk dienstverlener, gespecialiseerd in projectmanagement, detachering en consultancy in de vakgebieden: Engineering, IT, Legal, Finance, Marketing & Communicatie en alle disciplines in de olie- en gasindustrie. Sinds haar oprichting in 1975 heeft Brunel zich ontwikkeld tot een internationale groep met ruim 13.000 medewerkers en een jaaromzet van ruim € 1,387 miljard (2014). Brunel opereert vanuit een eigen, internationaal netwerk met meer dan 100 kantoren in 37 landen. Brunel International NV is genoteerd aan Euronext Amsterdam NV en opgenomen in de Small Cap Index (AScX).

Categorie:
Provincie: