maandag, 21. maart 2016 - 16:40 Update: 21-03-2016 18:14

Schikking voor illegale uploaders van 67.500,- euro met BREIN

Illegale uploaders schikken voor 67.500,- euro met BREIN
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Hoofddorp

Vorige week heeft Stichting BREIN de releasegroep '2Lions Team' opgerold. 'Deze groep plaatste torrents op illegale websites ThePirateBay, ExtraTorrent, Demonoid, 1337x en Ahashare', meldt Stichting BREIN maandag.

'Inmiddels zijn de meeste torrents door de uploaders verwijderd. Enkele uploaders werden met een ex parte bevel van de rechter aangesproken, anderen werden via de enkele uploaders bereikt. 

Het totaal aan schikkingsbedragen is 67.500 euro. Hierbij is rekening gehouden met de draagkracht van de personen in kwestie. Tot de duizenden titels waarover deze grootschalige online auteursrechtdiefstal zich uitstrekt behoren titels als de recente Oscar winnaar The Revenant met Leonardo DiCaprio en Nederlandse titels als Gooische Vrouwen 2, het nieuwe muziekalbum van Anouk Queen for A Day alsmede TV-series zoals The Walking Dead.

Engelstalige films werden door de groep voorzien van ongeautoriseerde Nederlandse ondertitels vervaardigd door anderen uit de releasescene om de producten geschikt te maken voor de illegale Nederlandse markt. Sommige van de torrents voor die titels werden meer dan 470,000 keer gedownload.

Op de website van de releasegroep is een melding geplaatst waarop staat dat de groep voor duizenden euro's heeft moeten schikken.

Categorie:
Provincie: