vrijdag, 25. maart 2016 - 12:23 Update: 25-03-2016 12:29

Aangifte app Belastingdienst populair

Aangifte app Belastingdienst populair
Foto: Belastingdienst
Den Haag

Veel mensen maken dit jaar voor het doen van de aangifte inkomstenbelasting gebruik van de app Aangifte 2015. Dit meldt het ministerie van Financiën vrijdag.

'Inmiddels gebruikten ruim 231.000 mensen de app om aangifte te doen. Dat is het dubbele van het aantal mensen dat de app vorig jaar rond deze tijd gebruikten. In totaal zijn er nu al meer aangiftes binnen via de app dan er vorig jaar in totaal binnenkwamen', aldus het ministerie.

Snel en eenvoudig aangifte doen

Het is niet verwonderlijk dat veel mensen de app Aangifte 2015 gebruiken. Mensen die niets hoeven te wijzigen in hun aangifte, zo'n 4 miljoen in totaal, hoeven de gegevens in de app alleen maar te controleren en in te sturen. Dat gaat snel. 

Aangifte doen met de app gebeurt gemiddeld binnen een kwartier, ten opzichte van drie kwartier via MijnBelastingdienst. De app Aangifte 2015 is vooral populair onder jongeren tussen 16 en 29 jaar en heeft veel gebruikers in de grote steden.

Toename aangiftes

In totaal zijn inmiddels ruim 4,6 miljoen aangiftes binnengekomen, ook dit zijn er al ruim 600.000 meer dan vorig jaar rond deze tijd. Deze toename komt vooral door de vergroting van de capaciteit van de systemen en het feit dat er minder verstoringen voorkomen.

Categorie:
Provincie: