dinsdag, 5. april 2016 - 21:22 Update: 06-04-2016 13:37

Nieuwste WhatsApp-versie versleutelt alles wat je verstuurd

End-to-end encryptie toegevoegd aan WhatsApp
Foto: WhatsApp
Amsterdam

WhatsApp heeft dinsdag in zijn nieuwste versie end-to-end encryptie geïntroduceerd. Dit meldt WhatsApp dinsdag.

'Met end-to-end encryptie zijn je berichten, foto's, video's, Gesproken berichten, documenten en oproepen veilig en kunnen ze niet in de verkeerde handen vallen', aldus WhatsApp.

Automatisch beveiligd

WhatsApp's end-to-end encryptie is beschikbaar voor alle gebruikers die de meest nieuwe versie van WhatsApp gebruiken. Veel berichtendiensten maken alleen gebruik van encryptie tussen de gebruiker en henzelf, maar WhatsApp gebruikt end-to-end encryptie om ervoor te zorgen dat alleen de verzender en de ontvanger de berichten kunnen lezen. Niemand anders kan de berichten lezen. Zelfs WhatsApp kan dit niet. 

De berichten worden beveiligd met een uniek slot waarvan alleen de verzender en de ontvanger de sleutel hebben. Hierdoor zijn de verzender en de ontvanger de enige die het slot kunnen openmaken en het bericht kunnen lezen. Dit alles gebeurt automatisch, je hoeft geen instellingen in te schakelen of een nieuwe beveiligde chats te starten.

Bellen

Met WhatsApp Bellen kan je met je familie en vrienden praten. Dit kan zelfs wanneer zij in een ander land zijn. Net als met je berichten wordt er voor je WhatsApp-oproepen gebruik gemaakt van end-to-end encryptie. Hierdoor kunnen WhatsApp en derde partijen deze niet beluisteren.

Categorie:
Provincie: