woensdag, 2. december 2015 - 9:01 Update: 02-12-2015 10:22

Nederlanders trekken meer geld uit voor langere en luxere vakanties

Nederlanders trekken meer geld uit voor vakanties
Foto: fbf
Amsterdam

Voor het eerst sinds 2012 geven Nederlanders weer meer geld uit aan langere en luxere vakanties.

Ook kiezen meer Nederlanders voor een vakantie in het buitenland. Echter, het totaal aantal vakanties blijft met ruim 35 miljoen hetzelfde. Dit blijkt uit de jaarcijfers van het Continu VakantieOnderzoek die onderzoeksbureau NBTC-NIPO woensdag presenteert.. Dit jaar geven we 16 miljard euro uit aan vakanties en dat is een half miljard meer dan vorig jaar. Volgens onderzoeker Kees van der Most is de crisis in het toerisme daarmee voorbij. Van der Most: 'We zijn op de weg terug.'

In de afgelopen jaren gingen Nederlanders wel vaker weg, maar dat waren korte vakantie, dichtbij huis en goedkoper. En in de afgelopen twee jaar gingen we zelfs minder weg én gaven we minder vakantiegeld uit. Van de 16 miljard euro die we dit jaar aan vakanties hebben besteed, werd 13 miljard aan vakanties in het buitenland uitgegeven en drie miljard aan vakanties binnen Nederland.

Duitsland en Frankrijk zijn en blijven de meest geliefde bestemmingen. Spanje staat op de derde plek, maar wint opvallend aan populariteit. Het land profiteert van de problemen waar andere vakantielanden, zoals Griekenland, Tunesië en Egypte, mee kampen. Volgens Van der Most gaan Nederlanders liever naar een veilige bestemming. Het aantal verre vakanties groeide met 3 procent. Vooral de Antillen en Indonesië trekken veel Nederlandse toeristen.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):