dinsdag, 19. januari 2016 - 10:03

SP Groningen: "Geen sloop maar renovatie voor West-Indische Kade"

SP Groningen: "Geen sloop maar renovatie voor West-Indische Kade"
Foto: Goole-Maps
Groningen

De SP Groningen vindt dat Lefier de 396 sociale huurwoningen aan de West-Indische Kade moet renoveren. In 2014 maakte de partij al een zwartboek met klachten van de huurders over achterstallig onderhoud, vocht, tocht en kou. Vorige week kwam uit onderzoek van de Woonbond naar voren dat de woningen goed te verbeteren zijn.

Hierdoor zouden huurders gemiddeld 117 euro op hun energierekening kunnen besparen. De SP vindt dat het tijd is voor renovatieplannen en dat er geen enkele sprake van toekomstige sloop mag zijn. SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk: "Het wordt tijd dat wethouder Volkshuisvesting Van de Schaaf zich hard gaat maken voor deze huurders en het behoud de woningen. 396 sociale huurwoningen zijn het waard om voor te strijden."

"De problemen van de huurders met de vocht, tocht en kou moeten door Lefier zo snel mogelijk verholpen worden. Van toekomstige sloop mag geen sprake zijn", aldus SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk. Lefier was van plan om de woningen over 15 jaar te slopen. Tijdens een bijeenkomst met de huurders en de Woonbond gaf Lefier aan dat bij grotere renovatieplannen de sloop uitgesteld zal moeten worden om de investering rendabel te maken. "Dit is precies wat nodig is aan de West-Indische Kade: renovatie en behoud van deze sociale huurwoningen", aldus Dijk.

Huurder Reier van den Berg: "De woningen staan op een prachtige locatie. Allen betaal ik me nu blauw aan energiekosten terwijl ik mijn woning niet warmer krijg dan 14 graden. Mensen worden er letterlijk ziek van. En verhuizen is geen optie want de wachtlijsten te zijn lang om in aanmerking te komen voor een andere huurwoning."

Categorie:
Provincie: