donderdag, 1. september 2016 - 9:39 Update: 01-09-2016 9:56

Shell-topvrouw: meer aardgasgeld laten terugvloeien naar Groningen

Shell-topvrouw: meer aardgasgeld laten terugvloeien naar Groningen
Foto: NAM
Groningen

Er moet meer geld uit de aardgasopbrengsten uit Groningen terugvloeien naar de provincie. Dit stelt Marjan van Loon, president-directeur Shell Nederland, in een brief aan de commissie Economische Zaken van de Tweede Kamer.

'Deltaplan'

Om de transitie naar duurzame energie te financieren moet de gaskraan in Groningen zo lang mogelijk open blijven, stelt Van Loon in haar brief. Een soort van Deltaplan moet er voor zorgen dat de overgang naar duurzamere energie kan worden gefinancierd door per jaar ongeveer 15 miljard te reserveren uit de aardgasopbrengsten in Groningen

Rondetafelgesprekken

Op 8 september 2016 zal Shell deelnemen aan een rondetafelgesprek over gaswinning in Groningen, georganiseerd door de commissie Economische Zaken van de Tweede Kamer. Namens Shell zal Marjan van Loon, president-directeur Shell Nederland B.V, deelnemen.

De leden van de commissie Economische Zaken hebben alle deelnemende partijen gevraagd om, ter verdieping en voorbereiding van de discussie, schriftelijke inbreng aan te leveren. Shell heeft van deze mogelijkheid gebruik gemaakt en heeft haar visie op de rol van gaswinning gedeeld met de commissie.

Categorie:
Provincie: