zaterdag, 19. december 2015 - 19:24

'Seks niet altijd zonder blessures'

'Seks niet altijd zonder blessures'
Foto: fbf

Seks is niet altijd even onschuldig als het lijkt. De kans op een blessure en op de behandeltafel van een dokter te belanden is best groot. Dit zegt de New Yorkse dokter Barak Sered tegenover News.com.au die regelmatig verwondingen ziet na een heftige vrijpartij.

Een op de drie volwassenen krijgt ooit te maken met een verwonding als gevolg van de daad. Hier vallen ook blessures als blauwe plekken, zuigplekken en schaafwonden onder. Het meest voorkomende is dat een man zijn klavots in de stofzuigerslang doet. Er zijn ook een aantal letsels die door een arts moeten worden behandeld.

Bij vrouwen ziet Sered het meest vaginale pijn (Dyspareuni). Dit komt volgens de arts door een gebrek aan smering of een infectie. ‘Als je pijn ervaart met vaginale geslachtsgemeenschap zou het raadzaam zijn om te worden getest op seksueel overdraagbare aandoeningen (soa's). Het zou ook door een urineweginfectie kunnen komen. Als die het probleem zijn niet is het waarschijnlijk te wijten aan een gebrek aan smering‘, aldus Sered.

Soms komt het ook voor dat men een voorwerp in de anus stopt en in de endeldarm vast blijft zitten. Om dit te voorkomen adviseert Sered om een speeltje te gebruiken die een brede basis heeft.

Om letsel tijdens de seks te voorkomen moet je volgens Sered de tijd nemen om in ‘the mood’ te komen. Hierdoor zal de kans op verwondingen afnemen. 

Categorie:
Tag(s):