zondag, 17. januari 2016 - 22:58

Man die na test nieuw medicijn hersendood was is overleden

Man die na test nieuw medicijn hersendood was is overleden
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Rennes

De man die vrijdag hersendood werd verklaard na een test met een nieuw pijnstillend medicijn is overleden, zo meldden Franse media zondagavond. Vijf personen verkeren nog in kritieke toestand.

In Frankrijk is een test voor een nieuw medicijn finaal misgelopen. Zes mensen zijn inmiddels slachtoffer, waarvan een is overleden. Het onderzoek voor het nieuwe medicijn werd uitgevoerd door het bedrijf Biotrial, een bedrijf dat gespecialiseerd is het testen van medicijnen.

In totaal slikte 90 mensen de nieuwe pijnstiller die is ontwikkeld in een Portugees laboratorium. Maar al in de beginfase ging de proef al mis bij zes vrijwilligers. Maandag werd één persoon in het ziekenhuis in Rennes opgenomen. Diegene is inmiddels overleden. De anderen gingen woensdag en gisteren naar het ziekenhuis. Hun toestand is van vier kritiek. De test met de pijnstiller is volgens het Franse ministerie van Volksgezondheid meteen gestaakt. Alle mensen die aan de proef meededen zijn opgeroepen om zich medisch te laten onderzoeken. 

Categorie:
Tag(s):