dinsdag, 2. februari 2016 - 10:59 Update: 02-02-2016 16:04

Carnavalsweekend kan griepepenemie verder aanwakkeren

Carnavalsweekend kan griepepenemie verder aanwakkeren
Foto: Jean-Pierre Geusens
Bilthoven

Dit weekend barst in het zuiden van ons land de carnaval weer los. Griepexperts verwachten dan ook dat daardoor het griepvirus nog meer mensen gaat bereiken.

De experts verwachten dat in het weekend van 7 tot 9 februari aardig wat mensen ziek kunnen worden, zo meldt De Telegraaf. 

De griep slaat dit jaar vooral in het oosten van het land flink toe

Volgens artsen is het griepseizoen 'ernstiger' dan normaal en hebben ziekenhuizen het er flink druk mee. Dit schrijft RTL Nieuws zondag. Sinds vorige week heeft Nederland officieel te maken met een griepepidemie. We spreken van een griepepidemie als in een  periode van twee weken achtereen meer dan 51 op de 100.000 mensen zich met griepklachten ziek melden. Het Nivel, het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg, kwam met cijfers waaruit blijkt dat in de afgelopen 14 dagen gemiddeld tussen de 72 en 82 op de 100.000 inwoners griep kregen.

De griep was in week 3 het hevigst in de provincies Overijssel, Gelderland, Flevoland, Utrecht en Noord-Brabant.  Het aantal influenza-achtige ziektebeelden (ILI) was in Overijssel het hoogst is, gevolgd door de naburige provincies Gelderland en Flevoland. Was er eerst nog sprake van een milde griepepidemie, nu blijk uit de meldingen bij de Grote Griepmeting dat de epidemie in sterkte en omvang aan het toenemen is.

Bij de Grote Griepmeting kwamen relatief weinig griepmeldingen binnen vanuit Groningen, Drenthe, Limburg en Zuid-Holland. Gemiddeld duurde de epidemie de afgelopen vijf seizoenen twaalf weken.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):