maandag, 22. februari 2016 - 8:42 Update: 23-02-2016 8:19

Kweken wiet in huurwoning niet toegestaan

Woningbouwvereniging staat HIV-patiënt thuis telen niet toe
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Afgelopen week besloot de rechtbank dat HIV-patiënt Rudolf Hillebrand geen straf krijgt vanwege hennepteelt in een huurwoning van Eigen Haard.

Huurder Hillebrand heeft een bepaald soort cannabis nodig om zijn medische behandeling tegen HIV te kunnen verdragen. Die cannabis is niet beschikbaar in de apotheek of coffeeshop.

''Wij kennen de bijzondere reden waarom deze huurder hennep op de woning teelt. Daarom hebben wij geen ontruiming gevorderd, wat wel onze standaardprocedure is. We wilden wachten op de uitkomst van het strafproces en we zijn ook in overleg getreden met de gemeente. We willen het probleem van de huurder oplossen zonder dat er sprake is van thuisteelt. Dat hebben we onze huurder ook steeds verteld'', zo staat in een verklaring Eigen Haard.

Maar Eigen Haard staat ondanks de uitspraak van de rechter thuisteelt niet toe. De verhuurder is bang dat er met een toereiken opnieuw problemen ontstaan met de Opiumwet. Inmiddels zijn gemeente en Eigen Haard op zoek naar een betere oplossing. 

Categorie:
Provincie: