donderdag, 3. maart 2016 - 21:58 Update: 03-03-2016 21:59

Den Haag kiest voor buurtzorg

foto van thuiszorg | fbf archief
Foto: fbf archief
Den Haag

De FNV is blij dat de gemeente Den Haag vandaag een akkoord heeft gesloten voor de overname van cliënten en thuiszorgmedewerkers van het bijna failliete TSN Thuiszorg.

Den Haag heeft met Buurtzorg afgesproken dat zij de thuiszorgmedewerkers met behoud van arbeidsvoorwaarden overneemt en de koppeltjes tussen cliënt-thuiszorgmedewerker in stand houdt. Den Haag is de grootste TSN-gemeente en heeft de meeste cliënten en thuiszorgmedewerkers van TSN.

Sarah Dobbe van de FNV is blij dat de gemeente Den Haag voor goede thuiszorg kiest: ‘Dit is goed nieuws voor honderden thuiszorgmedewerkers en duizenden cliënten in Den Haag. Thuiszorgmedewerkers behouden hun baan en arbeidsvoorwaarden en cliënten behouden hun vaste en vertrouwde thuiszorgmedewerker. Den Haag laat zien dat een goede oplossing mogelijk is. Ik hoop dat andere gemeenten dit goede voorbeeld snel volgen.’

Nog steeds zit het overgrote deel van de 10.000 thuiszorgmedewerkers en 40.000 cliënten van het bijna failliete TSN in onzekerheid. Thuiszorgmedewerkers van TSN voeren met de FNV al weken actie voor duidelijkheid en goede thuiszorg. De thuiszorgmedewerkers willen ook na het faillissement voor hun cliënten blijven zorgen met behoud van hun arbeidsvoorwaarden. 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):