donderdag, 24. maart 2016 - 11:53 Update: 24-03-2016 12:02

Topzwemster Inge Dekker succesvol geopereerd aan baarmoederhalskanker

Topzwemster Inge Dekker succesvol geopereerd aan baarmoederhalskanker
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Nieuwegein

Topzwemster Inge Dekker is succesvol geopereerd, nadat bij haar baarmoederhalskanker werd geconstateerd. Dit meldt de Koninklijke Nederlandse Zwem Bond (KNZB) donderdag.

'Onderzoek wijst uit dat verdere behandeling niet nodig is. Inge richt zich nu op herstel en zal langzaam de trainingen hervatten. Over een terugkeer op topniveau en deelname aan de Olympische Spelen kunnen nog geen uitspraken worden gedaan', aldus de KNZB.

Baarmoederhalskanker

Recent werd bij Inge Dekker bij een standaard bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker geconstateerd. Na diverse onderzoeken is Inge geopereerd. De laatste testen zijn positief en geven aan dat verdere behandeling van de ziekte niet nodig is.

Inge is nog herstellende van de operatie. Ze zal zo snel mogelijk de trainingen weer oppakken. In overleg met haar coach en de artsen zal een hersteltraject worden vastgesteld. Inge zal niet deelnemen aan de Swim Cup in Eindhoven begin april. Over deelname aan internationale topwedstrijden zoals EK en OS kan nog geen uitspraak worden gedaan.

Inge laat in een reactie weten: ‘Natuurlijk ben ik ontzettend opgelucht dat de operatie succesvol is verlopen. Het was een behoorlijk zware en lange ingreep, maar dat ben je direct weer vergeten als je goed nieuws te horen krijgt. Ik ben blij dat er aan een maand van onzekerheid een einde is gekomen'. 

'Tijdens deze periode heb ik mensen ontmoet die nog in onzekerheid verkeren of die geen goede uitslag hebben gekregen. Dat heeft me erg aangegrepen. Ik voel mij een bevoorrecht mens dat ik het geluk heb weer gezond te zijn'. 

'Het was bovendien hartverwarmend om te merken hoeveel mensen met mij hebben meegeleefd. Dat heeft me veel steun gegeven. Hoewel ik er op dit moment nog lang niet klaar voor ben, ga ik er alles aan doen om de Olympische Spelen in Rio te halen. Wellicht ambitieus, maar iets in mij zegt dat het gaat lukken!', aldus Dekker.