dinsdag, 10. mei 2016 - 7:57 Update: 11-05-2016 20:40

VWS: 'zelf online medicijnen bestellen is gevaarlijk'

Overheid waarschuwt Nederlanders voor gevaren vervalste medicijnen
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Den Haag

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport lanceert een campagne om mensen te wijzen op de gevaren van vervalste medicijnen. Honderdduizenden mensen bestellen wel eens receptgeneesmiddelen online zonder dat ze daarvoor een recept hebben.

In veel van deze gevallen kopen mensen vervalste medicijnen zonder dat ze dat doorhebben. Het gebruik hiervan kan ernstige gevolgen voor de gezondheid hebben. Uit onderzoek blijkt dat mensen vaak geen goed beeld hebben van de mogelijke gevaren die spelen bij het online aanschaffen van medicijnen. De medicijnen die het meest online worden gekocht zijn, pijnstillers, afslankmiddelen, seksgerelateerde middelen en slaap- en kalmeringsmiddelen.

Meer informatie

De campagne biedt handvatten waarmee iemand de betrouwbaarheid van een online aanbieder van geneesmiddelen kan controleren, opdat mensen hierover een bewuste keuze kunnen maken. Op de website echt-of-nep.nl is naast deze informatie ook een quiz te vinden waarmee mensen zelf kunnen testen of zij het onderscheid kunnen maken. De website wordt onder de aandacht gebracht door middel van banners op allerlei relevante plekken op internet, zoals gezondheidsites en zoekmachines.

 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):