maandag, 16. mei 2016 - 15:31 Update: 16-05-2016 16:10

Speciale 'Olympische' condooms voor sporters in Rio de Janeiro

Speciale 'Olympische' condooms voor sporters in Rio de Janeiro
Foto: SXC
Rio de Janeiro

De Australische deelnemers aan de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro krijgen wel heel bijzondere condooms mee.

De condooms, die trouwens aan zowel de mannelijke als vrouwelijke sporters worden verstrekt, zijn bestand tegen het Zika virus. Het Australische farmaceutische bedrijf Starpharma Holdings Ltd gaat samen met de nummer twee in de wereld Ansell Ltd het Zika virus-proof condoom leveren aan het Australische Olympische team.

Speciaal glijmiddel

Uit onderzoeken in laboratoria bleek onlangs dat de Ansell "Dual Protect" condooms, met het glijmiddel van VivaGel van Starpharma's, een bijna volledige antivirale bescherming bieden tegen Zika en andere virussen.  

'Nu is gebleken dat het Zika virus seksueel overdraagbeer is kan de bescherming van Starpharma's VivaGel tegen Zika zeer significant blijken,' zei Starpharma chief executive officer Jackie Fairley. 

Automaten

Het Australische Olympisch Comité (AOC) heeft aangegeven dat de Starpharma condooms ook overal in het Olympisch dorp uit automaten verkrijgbaar zullen worden. In totaal gaat het om 350.000 mannen- en 100.000 vrouwencondooms. De Olympische Spelen in Rio starten op 5 augustus 2016.

Categorie:
Tag(s):