donderdag, 26. mei 2016 - 7:59 Update: 26-05-2016 8:28

Bijna negen op de tien jonge vrouwen met stressklachten

Bijna negen op de tien jonge vrouwen met stressklachten
Foto: fbf
’s-Hertogenbosch

Twee derde van de Nederlanders heeft stressklachten. Bij vrouwen tussen de 18 en 34 jaar is dit zelfs 85%. In Nederland gebruikt 4% een app om stressklachten te verminderen.

Eén op de vijf Nederlanders heeft interesse om in de toekomst mentale gezondheid te monitoren met smart health toepassingen. Dit blijkt uit cijfers van de Smart Health Monitor, een marktonderzoek van Multiscope onder 6.000 Nederlanders.

Apps gebruiken om klachten te verminderen

Momenteel gebruikt 4% van de Nederlanders smart health toepassingen om stress te verminderen. Meer dan de helft (55%) van de Nederlanders die mentale gezondheid monitoren doet dit al langer dan een jaar.

Hoge potentie voor mindfulness

Eén op de vijf Nederlanders heeft interesse om smart health toepassingen te gaan gebruiken om de mentale gezondheid te monitoren. Bij Nederlanders met stressklachten is dit zelfs 31%. Zij willen vooral beter slapen en minder stress ervaren. Daarnaast willen ze in de toekomst met apps voor mindfulness en yoga beginnen.

Methodiek en verantwoording

De resultaten uit het persbericht komen uit de Smart Health Monitor en zijn tot stand gekomen door een grootschalig onderzoek onder het Multiscope online consumentenpanel, waarbij bijna 6.000 respondenten het onderzoek volledig hebben ingevuld. 
 

Categorie:
Provincie: