woensdag, 1. juni 2016 - 17:32 Update: 01-06-2016 17:36

Koningin Máxima opent internationaal congres transgenderzorg in VUmc

Koningin Máxima opent internationaal congres transgenderzorg in VUmc
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Koningin Máxima opent zaterdagochtend 18 juni in VUmc te Amsterdam een internationaal congres over transgenderzorg. Dit heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) van het Koninklijk Huis woensdag bekendgemaakt,.

800 professionals bijeen

Bij het congres komen ruim 800 professionals uit de internationale medische wereld bijeen om kennis en ervaring op het gebied van genderdysforie te delen. Bij genderdysforie geldt een onbehagen ten aanzien van het geslacht waarin men geboren en opgegroeid is. 

In Nederland werden in 2015 zo’n 1.000 mensen verwezen naar de drie gendercentra in Amsterdam, Groningen en Leiden. Het thema van het congres is ‘Growing: Empowerment, Expertise, Evidence’. Koningin Máxima opent het congres en woont de lezing ‘Transgender Holland, sixty years of culture and care’ bij.

De organisatie is in handen van Transvisie Zorg en het VUmc Kennis- en Zorgcentrum voor Genderdysforie. Het congres staat onder auspiciën van de WPATH, de World Professional Association for Transgender Health, een internationale vereniging van beroepsbeoefenaren in de genderzorg.

Categorie:
Provincie: