woensdag, 15. juni 2016 - 14:11 Update: 15-06-2016 14:21

Annatommie mc breidt uit met overname AVE en MCA

Annatommie mc breidt uit met overname AVE en MCA
Foto: Archief EHF
Utrecht

Annatommie mc voor orthopedie en beweging, een keten van gespecialiseerde orthopedische klinieken, neemt AVE Orthopedische Klinieken (AVE) en MC Amstelveen (MCA) over. Dit heeft Annatommie mc bekendgemaakt.

'Met de overname groeit Annatommie mc met circa 50% in omvang en wordt daarmee één van de belangrijkste aanbieders van gespecialiseerde, orthopedisch chirurgische zorg in Nederland', aldus Annatommie mc.

Irene Groenink, algemeen directeur Annatommie mc: 'Ik ben blij dat we deze volgende stap in de ontwikkeling van Annatommie mc hebben kunnen zetten. Niet alleen omdat zowel AVE als MCA een waardevolle aanvulling vormen voor onze organisatie, maar ook omdat we samen met AVE de verzekerde patiëntenzorg in Amstelveen kunnen continueren en de werkgelegenheid bij MCA kunnen waarborgen. Voor alle patiënten betekent dit een beter en breder aanbod van medisch specialistische zorg.'

AVE en MCA

AVE vormt sinds 2009 een netwerk van orthopedische specialisten, die in 2015 circa 3000 patiënten behandelden op verschillenden locaties in Midden Nederland. MCA is in 2012 gestart als medisch centrum waar patiënten op het gebied van orthopedie, pijnbestrijding, sportgeneeskunde, maar ook andere specialismen zoals algemene chirurgie, urologie, gynaecologie en plastische chirurgie, worden behandeld. 

MCA is een ‘modern en klein ziekenhuis’ met twee grote en 2 kleinere operatiekamers en een verpleegafdeling. Annatommie mc richt zich specifiek op orthopedie en beweging, maar zal onder de naam Medisch Centrum Annatommie Amstelveen samen met AVE naast orthopedische chirurgie een breed pakket aan medische specialisaties blijven aanbieden.

Specialistische orthopedische zorg

AVE zal onder de vlag van Annatommie mc specialistische orthopedische zorg blijven bieden op meerdere kleinere locaties in het land. Wel zal AVE gebruik kunnen maken van de aanvullende diensten die Annatommie mc reeds op haar verschillende locaties aanbiedt. Zo biedt Annatommie mc op elke locatie MRI, echo, röntgen, fysiotherapie en in Utrecht een hoogwaardig operatiecomplex met meerdaagse zorg, alwaar AVE een deel van haar operaties zal gaan uitvoeren. 

Binnen het netwerk van Annatommie mc stijgt het aantal orthopedisch chirurgen van twaalf naar circa twintig, hetgeen de mogelijkheid biedt tot verbreding van het aanbod en meer subspecialisatie. Zo zullen er specifieke behandelteams worden samengesteld per aandachtsgebied binnen de orthopedie zoals knie, heup, schouder, voet/enkel, rug/ wervelkolom en sport.

De nieuwe combinatie zal naar verwachting in 2016 circa 25.000 orthopedische patiënten met klachten aan het bewegingsapparaat behandelen. De drie organisaties bieden alle verzekerde zorg en zullen met dezelfde passie en professionaliteit zorg blijven bieden aan de patiënt.

Categorie:
Provincie: