woensdag, 27. juli 2016 - 20:51 Update: 27-07-2016 20:56

Spijkenisse Medisch Centrum boekt positief resultaat over eerste helft 2016

Spijkenisse Medisch Centrum boekt positief resultaat over eerste helft 2016
Foto: Archief EHF
Spijkenisse

Het Spijkenisse Medisch Centrum heeft over de eerste helft van 2016 een positief resultaat weten te boeken. Dit heeft het ziekenhuis woensdag bekendgemaakt.

Meer patiënten

Het ziekenhuis ziet aanzienlijk meer patiënten tegen significant lagere kosten. De veranderingen die eind 2015 zijn ingezet, laten hierdoor in de eerste helft van 2016 weer een structureel positief resultaat zien.

'Gezien deze positieve resultaten is de verwachting dat het Spijkenisse Medisch Centrum binnen twee jaar weer een financieel gezond ziekenhuis is', aldus Peter Langenbach, medebestuurder Spijkenisse Medisch Centrum en bestuursvoorzitter van het Maasstad Ziekenhuis. 

'Dat het jaar 2015 werd afgesloten met een klein negatief resultaat was voorzien en bevestigt de noodzaak dat eind 2015 moest worden ingegrepen. Dat lijkt nu succesvol geweest te zijn',  aldus Langenbach.

Ingezette en komende veranderingen 

Eind 2015 heeft een personele reorganisatie plaats gevonden die in mei van dit jaar is afgerond. Er is geen sprake van een nieuwe reorganisatie aangezien de prognose over 2016 positief is. Tevens wordt sinds 1 januari 2016 gewerkt in een nieuwe structuur onder leiding van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis en het Maasstad Ziekenhuis, waarbij het zorgprofiel van het Spijkenisse Medisch Centrum ongewijzigd is gebleven.

Het Spijkenisse Medisch Centrum investeert daarnaast fors in het verder optimaliseren van de kwaliteit van zorg, wat bijvoorbeeld te zien is aan het behalen van het roze lintje voor de borstkankerzorg en het kwaliteitscertificaat voor het Dialysecentrum. Er zijn goede relaties met de huisartsen. 

Meer operaties ingepland

Ook zijn de medisch specialisten van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis en het Maasstad Ziekenhuis meer betrokken bij de zorg in het Spijkenisse Medisch Centrum. Zo worden de komende weken meer operaties op de operatiekamers ingepland en komen er meer gespecialiseerde spreekuren in Spijkenisse.

Categorie:
Provincie: