woensdag, 3. augustus 2016 - 15:23 Update: 03-08-2016 16:16

Duitse kliniek 'geschokt' door overlijden patiënt

Duitse kliniek 'geschokt' door overlijden patiënt
Foto: fbf
Brüggen-Bracht

Het Klaus Ross Centrum, de Duitse kliniek die in opspraak is gekomen nadat een Nederlandse vrouw 5 dagen na een poliklinische behandeling plotseling kwam te overlijden, heeft woensdag gereageerd op het incident.

'We betreuren dit in hoge mate en zijn geschokt door dit bericht. Onze gedachten en welgemeende condoleances gaan uit naar haar familie, vrienden en kennissen', valt er in een verklaring op de website van de kliniek te lezen.

'De afgelopen dagen hebben de media veel aandacht besteed aan een mogelijke betrokkenheid van onze kliniek bij dit tragische overlijden. De politie onderzoekt de zaak nu en wij verlenen volledige medewerking aan het justitiële onderzoek', aldus de verklaring.

Verder staat er in de verklaring dat de kliniek patiënten altijd adviseert om bij hun reguliere artsen onder controle te blijven 'aangezien onze behandelingen complementair zijn'.

Nog eens 2 patiënten overleden

De verklaring gaat alleen over het overlijden van 1 patiënt. Woensdag maakte het Brabant Dagblad bekend dat er volgens de krant recent nog twee patiënten van de alternatieve kankerkliniek in het Duitse Brüggen-Bracht onder verdachte omstandigheden zijn overleden. 

Het zou gaan om een vrouw (55) uit het Belgische Beveren en iemand uit Apeldoorn van wie geen identiteit is bekendgemaakt.