vrijdag, 5. augustus 2016 - 8:32 Update: 05-08-2016 17:01

'Man (55) uit Apeldoorn 3e dodelijke slachtoffer Duitse kankerkliniek'

Politie onderzoekt overlijden 3 patiënten Duitse kankerkliniek
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Brüggen-Bracht

De politie in het Duitse Mönchengladbach en het Duitse Openbaar Ministerie (OM) in Krefeld zijn een onderzoek gestart naar de Klaus Ross Kliniek een gezondheidskliniek in Bruggen-Bracht net over de Nederlandse grens bij Reuver. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

'In deze praktijk zijn meerdere mensen tegen kanker behandeld. Aanleiding voor het politieonderzoek is het overlijden van enkele patiënten na een behandeling vorige week. Zowel bij de Duitse als Nederlandse autoriteiten is er zorg voor medische complicaties bij anderen die in deze kliniek behandeld zijn', aldus de politie.

Veel Nederlandse patiënten

Het is inmiddels bekend dat deze kliniek door veel Nederlanders werd bezocht. Daarom ondersteunt de Nederlandse politie en het OM dit onderzoek. Hoewel diepgaand medisch onderzoek nog moet uitwijzen wat er precies is gebeurd, is er op dit moment een concreet gezondheidsrisico voor patiënten die bij deze kliniek een behandeling hebben ondergaan.

Oproep Nederlandse politie

Eerdere patiënten van de Klaus Ross Kliniek worden dringend verzocht contact op te nemen met het Landelijk Meldpunt Zorg, via het telefoonnummer 088-1205020. Wanneer men informatie wil geven aan de politie voor het strafrechtelijk onderzoek dan wordt men verzocht om contact op te nemen met het Duitse onderzoeksteam van de politie via 0049-2161290. Alle gegevens worden genoteerd en men wordt door een Nederlands sprekende medewerker teruggebeld.

Contact opnemen met de politie in Nederland kan ook  door het algemene nummer van de politie 0900 88 44 te bellen en zich door te laten verwijzen naar het Regionaal Service Centrum Gelderland-Zuid.

Drie patiënten overleden

Woensdag 27 juli vonden er in de Klaus Ross kliniek 5 behandelingen plaats. Donderdag 28 juli is na deze behandeling een 55-jarige Belgische vrouw in Nijmegen overleden; vrijdag een 55-jarige man uit Apeldoorn. Op zaterdag 30 juli is een 43-jarige vrouw uit Wijk en Aalburg na behandeling overleden in het Duitse Mönchengladbach. 

Twee Nederlandse vrouwen in ziekenhuis

Op dit moment is bekend dat 2 Nederlandse vrouwen die ook behandeld zijn in deze kliniek, in een ziekenhuis liggen. Over hun leeftijd, woonplaats en hun gezondheidstoestand doet de politie op dit moment geen uitspraak.

Categorie: