zondag, 11. september 2016 - 15:01 Update: 11-09-2016 15:11

Gelegenheidsroker Wendy van Dijk ondersteunt andere rokers tijdens Stoptober

Gelegenheidsroker Wendy van Dijk ondersteunt andere rokers tijdens Stoptober
Foto: Screenshot YouTube/Stoptober.nl
Den Haag

Dit jaar gaat ook actrice, presentatrice en gelegenheidsroker Wendy van Dijk de uitdaging aan om tijdens Stoptober te stoppen met roken.

Al weer voor het derde achtereenvolgende jaar staat de maand oktober in het teken van Stoptober. Dankzij de positieve aanpak, de gratis Stoptober-app en de steun van stoppers onderling, hebben de afgelopen twee jaar 120.000 mensen meegedaan aan Stoptober.

'Paar sigaretten'

De campagne is Wendy van Dijk op het lijf geschreven: 'Natuurlijk wil ook ik dolgraag stoppen met die paar sigaretten die ik af en toe rook. Juist omdat we het met elkaar doen, gaat het zeker lukken Graag wil ik andere rokers ondersteunen tijdens Stoptober zodat ze een rookvrij en dus gezonder leven kunnen leiden'. 

Meer ambassadeurs Stoptober

Ook Gordon en  Gijs Staverman steunen de actie. Gijs Staverman, zelf inmiddels drie jaar gestopt: 'Ik weet als geen ander wat positieve aanmoedigingen kunnen betekenen als je wilt stoppen met roken. Ik gun iedereen een rookvrij leven en zet me daarom ook dit jaar graag in voor Stoptober.'

Bijzondere steun komt uit Amsterdam waar burgemeester (en inmiddels ex-roker) Eberhard van der Laan de Stoptober-deelnemers alvast een hart onder de riem steekt: 'Als zelfs ik kan stoppen met roken, dan kan iedereen het. Ik had dit veel eerder moeten doen!'

80% Rokers wil stoppen met roken

Uit onderzoek blijkt dat 80% van alle rokers in Nederland graag wil stoppen met roken, maar eenvoudig is het niet. En wat is het juiste moment? Stoptober creëert dit moment, op 1 oktober, en biedt met haar programma positieve steun aan iedereen die wil stoppen met roken.

De afgelopen 2 jaar hebben duidelijk gemaakt dat het geheim van Stoptober zit in de positieve aanpak, de gezamenlijkheid en de steun die Stoptobers stoppers te bieden heeft. Bovendien is een periode van 28 dagen goed te overzien. Wie eenmaal door die lastige eerste fase heen is, heeft na 28 dagen vijf keer meer kans om blijvend te stoppen. 

De steun van Stoptober bestaat onder meer uit de gratis Stoptober-app die elke dag berichten stuurt en tips en advies geeft. Daarnaast delen deelnemers lief en leed met elkaar op de Facebookpagina StoptoberNL. Dit jaar delen een aantal Stoptobervloggers dagelijks hun persoonlijke ervaringen op de website en via sociale kanalen. Stoppen met roken doe je samen!

Meedoen aan Stoptober

Iedereen die aan Stoptober wil meedoen, kan zich vanaf vandaag inschrijven via www.stoptober.nl. De bijbehorende gratis app kan vanaf 28 september worden gedownload. De 28 dagen niet-roken-reis begint op 1 oktober 2016. 

Initiatiefnemers

Stoptober is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), KWF Kankerbestrijding, de Hartstichting, het Longfonds, het Trimbos-instituut, GGD GHOR Nederland en de Alliantie Nederland Rookvrij. Stoptober begon in Engeland. Ook daar is de campagne al jaren een succes.

Minder risico op hart- en vaatziekten

Stoppen met roken heeft altijd zin. Na het stoppen met roken neemt het risico op hart- en vaatziekten snel af. Een jaar na het stoppen met roken is de kans op een hartinfarct al de helft kleiner. En na 15 jaar heeft u evenveel risico als iemand die nooit heeft gerookt. Lees meer over de risico's op hart- en vaatziekten door roken.

Categorie:
Provincie: