maandag, 26. september 2016 - 14:00 Update: 26-09-2016 14:06

Leider evangelistisch centrum die ontucht pleegde met patiënten sprak over 'helende werking'

Leider evangelistisch centrum die ontucht pleegde met patiënten sprak over 'helende werking'
Foto: Archief EHF
Rotterdam

Een 75-jarige man is door de rechtbank Rotterdam veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 jaar waarvan 1 jaar voorwaardelijk wegens het plegen van ontucht met zijn patiënten. Dit heeft de rechtbank Rotterdam bekendgemaakt.

Leider evangelistisch therapeutisch centrum

De man was leider van een evangelistisch therapeutisch centrum waar mensen om uiteenlopende redenen verbleven. Vast is komen te staan dat hij ontucht heeft gepleegd met verschillende vrouwen die (als patiënt) aan zijn zorg waren toevertrouwd. In enkele gevallen heeft de ontucht jarenlang geduurd.

'Helende werking'

De man maakte daarbij misbruik van de afhankelijkheidsrelatie die bestond tussen de betrokken - kwetsbare - vrouwen en hem in zijn samenlopende rollen als coach, maatschappelijk hulpverlener en spiritueel leider van het centrum. Zo liet hij zijn slachtoffers geloven dat de seksuele handelingen die hij hen liet ondergaan een helende werking zouden hebben en zouden bijdragen aan hun genezing.

Tevens is aan de aan de man door de rechtbank een contactverbod met de betrokken slachtoffers opgelegd en een beroepsverbod.

Categorie:
Provincie: