maandag, 26. september 2016 - 15:14 Update: 26-09-2016 15:43

Ziekenhuizen Antoniushove, Bronovo en Westeinde heten voortaan HMC

 Ziekenhuizen Antoniushove, Bronovo en Westeinde heten voortaan HMC
Foto: HMC
Den Haag

Haaglanden Medisch Centrum (HMC) is vanaf heden de nieuwe naam van MCH-Bronovo. Maandagochtend om 10.00 uur werd deze naam mét het nieuwe logo feestelijk onthuld in Antoniushove, Bronovo en Westeinde door patiënten en medewerkers.

Hiermee zijn wij nu ook in naam en uiterlijk één ziekenhuis met drie locaties. Onze drie vertrouwde locatienamen blijven, in combinatie met de toevoeging HMC, bestaan. Dat wij dit al sinds de fusie begin 2015 ook in de praktijk één ziekenhuis zijn, bevestigde vanochtend het verhaal van de heer Rob Dalmijn, die bij de onthulling bij HMC Antoniushove vertelde over zijn ervaringen op alle drie locaties. 

Hij verrichtte de onthulling samen met radiotherapeut Noëlle van der Voort van Zijp. In HMC Bronovo onthulde Olympisch hockeyer Jorrit Croon samen met sportarts Robert van Oosterom het nieuwe logo. In HMC Westeinde nam tassenontwerper Omar Munie de honneurs waar, samen met nierspecialist Eduard Scholten.

Topzorg plus

Het logo bestaat uit de letters H, M en C en een plusje. De H en het plusje zijn vetter gedrukt. De H staat niet alleen voor Haaglanden, maar is ook het internationale symbool voor hospitaal. Het ‘plusje’ is een internationaal symbool voor medische zorg. 

En het geeft bovenal aan waar wij voor staan: wij zijn Antoniushove plus Bronovo plus Westeinde. We bieden patiënten iets extra’s: topzorg met aandacht, warmte, samenspraak. De plus staat ook voor de samenwerking met verwijzers en andere partners.

Regie

Op iedere locatie vertelde een bestuurslid over onze nieuwe strategie; raad van bestuurslid Renée Barge in HMC Antoniushove, bestuursvoorzitter van de medische staf Jet Quarles van Ufford in HMC Bronovo en raad van bestuursvoorzitter Paul Doop in HMC Westeinde. De kern van die strategie is dat de patiënt centraal staat in het zorgproces. 

Wij faciliteren dat patiënten zelf de regie hebben tijdens hun bezoek aan het ziekenhuis en hun behandeling. Dat vraagt om shared decision making en goede voorlichting in de spreekkamer. Maar ook gaan we de bereikbaarheid vergroten (ook buiten kantoortijden) met nieuwe interactieve functionaliteiten via onze rond de patiënt opgezette website en mobiele toepassingen.

We brengen zorg dichtbij voor heel de regio Haaglanden, op drie locaties waar algemene ziekenhuiszorg geboden wordt. Daarnaast heeft iedere locatie zijn specialisme; door bepaalde zorg te centraliseren, verhogen we de kwaliteit.
HMC Antoniushove: oncologische zorg inclusief radiotherapie. HMC Bronovo: (basis)SEH, expertisecentrum ouderen, expertisecentrum planbare chirurgie. HMC Westeinde: (traumacentrum)SEH, acute hoogcomplexe zorg. Dankzij de fusie kunnen we daar nu ook écht stappen in maken. We richten de zorg specifiek rond die thema’s in met gespecialiseerde teams, die zich concentreren op bepaalde ziektebeelden en daar in excelleren. 

Zo bieden wij onze patiënten een betere kwaliteit van zorg, goede voor- en nazorg, kortere wachttijden en een korter verblijf in het ziekenhuis. Ook kunnen we nu gerichter investeren om deze kwaliteitsslag te versterken. We bieden nog meer ruimte aan onderzoek om zo sneller nieuwe behandelmethoden te introduceren. Met elkaar – ruim 5000 medewerkers en vrijwilligers van wie zo’n 300 medisch specialisten – zetten we alles op alles om de beloften uit te laten komen.