donderdag, 20. oktober 2016 - 19:33 Update: 21-10-2016 18:09

Trimbos geeft 'Code Rood' voor nieuwe levensgevaarlijke roze XTC-pil

Levensgevaarlijke XTC aangetroffen
Foto: NFI/Trimbos
Amsterdam

Afgelopen week is er een levensgevaarlijke pil aangeleverd bij een van de testcentra van het Drugs Informatie en Monitoring Systeem (DIMS), die als XTC was verkocht. De pil bevat een zeer hoge dosis PMMA.

PMMA kan leiden tot dodelijke oververhitting, hart-, lever-, en nierfalen. Het gaat om een roze pil met aan beide zijden een superman logo, die sterk lijkt op de foto die bij dit bericht staat. Het Trimbos-instituut geeft daarom een ‘red alert’ af.

Wat is het gevaar van PMMA?

Het verschil tussen MDMA en PMMA is dat de effecten van PMMA veel later optreden, waardoor de gebruiker de illusie kan hebben met een “lage dosis” MDMA van doen te hebben en een hoeveelheid bijneemt. Uren nadat een dosis PMMA is ingenomen, kunnen dan ineens ernstige fysieke effecten optreden, zoals verhoogde hartslag en extreem verhoogde lichaamstemperatuur.

Landelijk zijn instellingen voor verslavingszorg en medische diensten op de hoogte gesteld en is men in opperste staat van alertheid. Via diverse media en een recent gelanceerde ‘red alert app’ worden gebruikers geïnformeerd.

Categorie:
Provincie: