maandag, 24. oktober 2016 - 10:45 Update: 24-10-2016 10:49

Budget ziekenhuis Nij Smellinghe is nu al op

Budget ziekenhuis Nij Smellinghe is nu al op
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Leeuwarden

Het ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten gaat patiënten op de wachtlijst zetten omdat er dit jaar al te veel zorg is geleverd.

Volgens het ziekenhuis bezoeken steeds meer patiënten het ziekenhuis. Als gevolg daarvan  zijn al 9 procent meer patiënten behandeld dan is afgesproken met de zorgverzekeraars. 

''Hierdoor zijn wij genoodzaakt om afspraken met nieuwe patiënten, met geen acute zorgvraag, uit te stellen naar begin 2017.

Zorg gegarandeerd

Bestaande en geplande afspraken met huidige patiënten gaan gewoon door. Alleen nieuwe patiënten ontvangen een afspraakverzoek voor in het nieuwe jaar 2017. Dit betekent een enigszins langere wachttijd dan u van ons gewend bent. Uiteraard kunnen patiënten die acute zorg en/of spoedzorg nodig hebben altijd terecht in ziekenhuis Nij Smellinghe. Onze verwijzers zijn geïnformeerd.

Zorgafspraken

Elk jaar maken wij als ziekenhuis afspraken met de verschillende zorgverzekeraars over de hoeveelheid zorg die we gaan leveren. In 2016 hebben we met alle zorgverzekeraars deze zogenaamde zorgafspraken gemaakt. Dit jaar overschrijden we dit met circa 9 procent. Hierover zijn we in overleg met de zorgverzekeraars. Voor 2017 maken wij nieuwe afspraken met de zorgverzekeraars.