maandag, 7. november 2016 - 14:19 Update: 07-11-2016 14:28

Prinses Beatrix opent Nationaal Ontbijt in Leiden

 Prinses Beatrix opent Nationaal Ontbijt op Leidse school
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Leiden

Prinses Beatrix was als beschermvrouwe van Jantje Beton maandagochtend in de Hortus botanicus in Leiden aanwezig bij de aftrap van Het Nationaal Schoolontbijt verricht. Dit heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) van het Koninklijk Huis bekendgemaakt.

Goed doel

Ieder jaar kiest Het Nationaal Schoolontbijt een goed doel dat een donatie ontvangt: dit jaar is dat Jantje Beton. Het Nationaal Schoolontbijt richt zich op het verbeteren van ontbijtgedrag van basisscholieren en wordt voor de 14e keer georganiseerd.

Prinses Beatrix woonde de officiële opening van Het Nationaal Schoolontbijt bij waar scholieren van een Leidse basisschool samen ontbeten in de Hortus botanicus. Na het ontbijt konden de kinderen spelen in de Hortus botanicus. 

Voedingscentrum

Tijdens Het Nationaal Schoolontbijt kregen ruim 520.000 kinderen op meer dan 2.700 basisscholen les over gezond ontbijten. Voor het ontbijt waren pakketten samengesteld die voldoen aan de richtlijnen van het Voedingscentrum.

De stichting Jantje Beton komt op voor het recht van alle kinderen in Nederland om dagelijks vrij en avontuurlijk buitenspelen en bewegen mogelijk te maken. Prinses Beatrix is sinds 1980 beschermvrouwe van deze stichting.