donderdag, 24. november 2016 - 16:43 Update: 25-11-2016 18:41

Operatiestop drukke Zuyderland Ziekenhuis weer opgeheven

Ziekenhuis Zuyderland cancelt 5 geplande operaties
Foto: Pixabay
Heerlen/Sittard-Geleen

Donderdag heeft Ziekenhuis Zuyderland 5 geplande operaties vanwege te grote drukte gecanceld. Dit meldt het ziekenhuis donderdag.

'Spoed- en oncologieoperaties hebben altijd plaatsgevonden. Patiënten zijn tijdig op de hoogte gesteld.  Voor de uitstel van de operaties waren meerdere oorzaken aan te wijzen', stelt het ziekenhuis donderdag. 

Oorzaak uitstel

Een oorzaak is dat patiënten onvoldoende kunnen doorstromen naar verpleeghuizen in de regio. Daardoor blijven mensen langer in het ziekenhuis dan medisch noodzakelijk is. Ook veranderende regelgeving rondom de WLZ (Wet Langdurige Zorg) zorgt voor een slechte doorstroming.

Alle beperkingen voor operaties weer voorbij

Zuyderland is niet het enige ziekenhuis dat kampt met drukte. Alle ziekenhuizen in de regio hebben momenteel een tekort aan bedden. Alle beperkingen voor operaties bij Zuyderland zijn inmiddels weer voorbij. 

Norovirus

Vrijdag 25 november gaan alle geplande- en spoedingrepen op beide ziekenhuislocaties door. Op twee afdelingen in Sittard-Geleen is nog geen opname mogelijk vanwege het Noro-virus. Alle overige opnames kunnen gewoon doorgang vinden.

Categorie:
Provincie: