woensdag, 7. juni 2017 - 17:28 Update: 07-06-2017 17:32

Verscherpt toezicht Rotterdams verpleeghuis verlengd

Verscherpt toezicht Rotterdams verpleeghuis verlengd F
Foto: Archief EHF
Rotterdam

Het verscherpt toezicht op het Rotterdamse verpleeghuis Pniël is door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) met twee maanden verlengd. 'Pniël is een verpleeghuis in Rotterdam van de Lelie zorggroep. Daar verblijven mensen met lichamelijke aandoeningen en met dementie', zo meldt IGZ woensdag.

Augustus 2016

In augustus 2016 stelde de IGZ de verpleeghuizen Pniël en De Koningshof van de Lelie zorggroep onder verscherpt toezicht. De Koningshof is inmiddels gesloten. De inspectie ziet dat Pniël op een aantal terreinen de nodige verbeteringen heeft doorgevoerd. Maar er zijn verbeteringen nodig op de volgende punten, zoals de inspraak van de cliënt moet zichtbaar zijn in het cliëntdossier. 

Dossier

De wensen en behoeften van de cliënt moeten ook in het dossier staan. Medewerkers van Pniël hebben meer tijd nodig om voldoende aandacht te kunnen geven aan de eigen regie van de cliënten. Medewerkers moeten meer tijd krijgen voor begeleiding, coaching en reflectie. Meldingen van dingen die mis gaan in de zorg moeten goed worden geanalyseerd. Alleen zo kan iedereen hiervan leren.

Het verscherpt toezicht loopt nog tot 1 juli 2017. De inspectie zal de komende tijd de voortgang in de gaten houden. Dat zal onder meer gebeuren door onaangekondigde bezoeken.

Categorie:
Provincie: