zaterdag, 17. februari 2018 - 10:06 Update: 17-02-2018 10:16

Transvision wint aanbesteding Valysvervoer voor gehandicapten en ouderen

 Transvision wint aanbesteding Valysvervoer voor gehandicapten en ouderen
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Haag

Ook de komende vier jaar mag vervoerder Transvision het vervoer buiten de regio uitvoeren voor mensen met een mobiliteitsbeperking, zoals ouderen en gehandicapten. Dit meldt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) zaterdag.

Publieke dienst

'Dit zogenoemde Valysvervoer is een publieke dienst waar het ministerie van VWS jaarlijks ongeveer 60 miljoen euro aan bijdraagt. Valys heeft ruim 400.000 gebruikers', aldus VWS.

80% kwaliteit en 20% prijs

Zaterdag werd bekend dat het Valysvervoer voorlopig is gegund aan de combinatie waarmee Transvision meedeed aan de aanbesteding. De combinatie bestaat verder uit de Rotterdamse Mobiliteit Centrale B.V. en Zorgvervoercentrale Nederland B.V.. De criteria zijn voor tachtig procent gebaseerd op kwaliteit en voor twintig procent op prijs. 

Gemak

Bij kwaliteit is er onder andere gekeken naar het gemak om verschillende soorten vervoer te combineren, communicatie met de reiziger en innovatie. De andere vier partijen die meededen aan de aanbesteding kunnen nog tot en met 8 maart tegen de beslissing van het ministerie bezwaar maken.