donderdag, 17. mei 2018 - 17:15 Update: 18-05-2018 8:23

Patiënten Erasmus MC onder politiebegeleiding verhuisd

Patiënten Erasmus MC onder politiebegeleiding verhuisd
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Rotterdam

De laatste patiënten van de Daniel den Hoed-kliniek verhuizen op vrijdag 18 mei, vanaf 08.00 uur, richting de nieuwbouw van het Erasmus MC. 'Dit gebeurt met colonnes van motoragenten, vrachtwagens en ziekenauto's', zo laat het Erasmus MC donderdag weten.

Met bed en al

Het gaat om tachtig patiënten die met bed en al overgaan in speciaal daarvoor ingerichte vrachtwagens. Patiënten die ernstig ziek zijn worden verplaatst via ziekenauto's. Om alles in goede banen te leiden begeleiden motoragenten de colonnes. De stoet vertrekt vanuit de Groene Hilledijk richting het nieuwe ziekenhuisgebouw en gaat niet harder dan 30 kilometer per uur.

Colonnes

De colonnes vertrekken om de 10 minuten. Rond 17.00 uur moeten alle patiënten over zijn. Verkeersregelaars houden de weg vrij en alle verkeerslichten gaan op groen voor de verhuiswagens en ziekenauto's.

Familiehuis

Het Familiehuis Daniel den Hoed, waar de familieleden van de patiënten logeren, blijft nog tot medio 2020 in Rotterdam-Zuid. Op loopafstand van het nieuwe Erasmus MC wordt een nieuw, uitgebreider Familiehuis gebouwd. Tot die tijd worden familieleden via een pendelbus op en neer vervoerd richting het nieuwe Erasmus MC.

Nieuwbouw

Vrijdag verhuizen ook de laatste patiënten die in het oude gebouw van het Erasmus MC zitten richting de nieuwbouw. Na de verhuizing is het nieuwe complex van het Erasmus MC volledig in gebruik. Het nieuwe gebouw is 207.000 m2 groot en heeft onder meer twee daktuinen. Het ziekenhuis kent zo'n 800 bedden en 522 eenpersoons patiëntenkamers. In september volgt de officiële opening.