woensdag, 4. augustus 2021 - 16:28 Update: 04-08-2021 19:48

Aantal opgenomen COVID-patiënten met 57 gedaald naar 662

apparatuur-ziekenhuis-monitor
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Utrecht/Bilthoven

Voor het eerst in drie weken is het aantal in het ziekenhuis opgenomen COVID-patiënten in Nederland gedaald. Op dit moment liggen er 662 COVID-patiënten in het ziekenhuis. Dat is een daling van 57 patiënten ten opzichte van gisteren', zo meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) woensdagmiddag.

IC en kliniek

Daarvan liggen er 192 op de IC, 7 patiënten minder dan gisteren, en 470 in de kliniek, een daling van 50 patiënten. 'Gisteren zijn er 6 bovenregionale verplaatsingen van COVID-patiënten gerealiseerd met inzet van het LCPS', aldus het LCPS.

Nieuwe opnames

Vandaag zijn 70 nieuwe COVID-patiënten opgenomen in de Nederlandse ziekenhuizen, 29 minder dan de vorige dag. Hiervan zijn er 13 opgenomen op de IC, 3 meer dan gisteren en 57 in de kliniek, 32 minder dan gisteren. Het gemiddeld aantal opnames per week is gelijk gebleven voor de IC en gedaald voor de kliniek. 

Bezetting Intensive Care

De totale bezetting is met 13 gedaald naar 735 bedden. Op de IC liggen nu 192 COVID-patiënten, 7 minder dan gisteren en 543 non-COVID-patiënten, 4 minder dan de vorige dag. De COVID-bezetting op de IC volgt een stijgende trend, al lijken vandaag mogelijk de eerste tekenen van een omslagpunt zichtbaar. 

Bezetting kliniek

De totale bezetting is met 32 gestegen naar 12.978 bedden. In de kliniek liggen nu 470 COVID-patiënten, 50 minder dan gisteren. De COVID-bezetting in de kliniek volgde een stijgende lijn, maar is vandaag, net als de IC, afgenomen. Zie figuur 4 voor alle cijfers.

Op termijn dalende trend

De instroom en bezetting van COVID-patiënten vertonen een stijgende trend op zowel de IC als de kliniek. Volgens onze prognoses van maandag blijft de stijging deze week aanhouden, al verwachten wij op termijn een dalende trend. Het is op dit moment moeilijk te voorspellen wanneer die daling zal plaatsvinden en hoe de ziekenhuisopnames zich op langere termijn gaan ontwikkelen, gezien de verscheidenheid aan factoren die hierop van invloed zijn.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: