vrijdag, 4. december 2015 - 15:03 Update: 04-12-2015 16:13

54.576 kinderen krijgen een cadeautje door Veroniklaas

54.576 kinderen krijgen een cadeautje door Veroniklaas
Foto: Veronica
Naarden

Met de Actie Pepernoot heeft Veroniklaas dit jaar 54.576 cadeautjes opgehaald. Door geld te doneren aan Radio Veronica werd een nummer na keuze gedraaid.

Veroniklaas en Erik de Zwart overhandigden vandaag de cheque aan Jan Wezendonk, directeur van het Nationaal Fonds Kinderhulp. De opbrengst gaat daarmee naar Actie Pepernoot waardoor dit jaar 54.576 extra kinderen een cadeautje ontvangen op pakjesavond!

Erik de Zwart: 'De afgelopen periode is alles op alles gezet om zoveel mogelijk pakjes voor de kinderen op te halen. Samen met het Nationaal Fonds Kinderhulp zijn we ontzettend trots op het eindresultaat voor Actie Pepernoot.'

Jan Wezendonk, directeur Nationaal Fonds Kinderhulp: 'Het mooie resultaat van onder andere de Veroniklaas-actie en de inzet van de VriendenLoterij hebben er mede voor gezorgd dat heel veel kinderen die met armoede te maken hebben nu toch Sinterklaas kunnen vieren.'

Voor ruim 400.000 kinderen in Nederland is de Sinterklaasviering niet vanzelfsprekend. 1 op de 9 kinderen woont in een gezin of instelling waar geen geld is voor pakjesavond of een schoencadeautje. De teleurstelling is onder deze kinderen heel groot, zeker als in de klas vriendjes en vriendinnetjes wél een cadeautje hebben gekregen.