maandag, 7. december 2015 - 9:53 Update: 07-12-2015 20:14

AH biedt helpende hand tijdens kookkunsten bij Kerstdinner

AH helpt bij Kerstdinner
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Amsterdam

Het kerstdiner is voor veel mensen de favoriete traditie tijdens de kerstdagen. Maar het bereiden van dit feestmaal is niet voor iedereen een feestje… Meer dan 4 op de 10 Nederlanders ervaart stress tijdens de (voor)bereidingen van het kerstdiner.

En dat is niet gek, want bij 65% van de mensen mislukt wel eens een kerstgerecht. Om mensen een helpende hand te bieden, staat Albert Heijn daarom met een culinair team klaar voor heel kerstkokend Nederland: Allerhande Kersthulp via WhatsApp. Op 24, 25 en 26 december werken de experts van Allerhande gewoon door. Ze zijn overdag en ’s avonds live via WhatsApp bereikbaar voor vragen en kookadvies. 

Blunders in de keuken

Uit onderzoek blijkt dat er geregeld iets misgaat in de kerstkeuken, 65% van Nederland laat een kerstgerecht wel eens mislukken. De meest voorkomende blunder is het laten aanbranden van de maaltijd. Op nummer twee staat het tegenovergestelde, een gerecht serveren dat nog niet gaar is. De derde meest voorkomende kerstkookblunder is dat mensen belangrijke ingrediënten vergeten. Ook opvallend is dat we soms eten laten vallen of dat bijgerechten volledig onaangeraakt in de koelkast blijven staan. Met het hoofdgerecht hebben we de meeste moeite, deze mislukt het vaakst, gevolgd door het nagerecht. Bijna één derde is het meest onzeker over de bereiding van vlees, gevolgd door gevogelte en het dessert.

Allerhande Kersthulp live via WhatsApp

Allerhande Kersthulp is een unieke 1-op-1 kookhulp live via WhatsApp. Een appje naar 06-48484040 kan wellicht het kerstdiner redden.

Tip van onze redactie:

Je kan natuurlijk ook gewoon een paar dagen van tevoren het gerecht op kleine schaal oefenen.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):