vrijdag, 11. december 2015 - 10:07 Update: 11-12-2015 10:18

Joop van den Ende krijgt 'Eventim Oeuvre Award' voor inzet en passie voor musicals

Joop van den Ende krijgt 'Eventim Oeuvre Award' voor inzet en passie voor musicals
Foto: fbf
Amsterdam

Joop van den Ende ontvangt tijdens het 'Musical Awards 2016' gala, de Eventim Oeuvre Award. Hij ontvangt deze award voor zijn 'on-uitputtende inzet en passie, van de afgelopen 25 jaar, om de kunstvorm musical in Nederland op de kaart te zetten', zo heeft de Stichting Musicals Award bekendgemaakt.

55 nominaties

'Er zijn maar liefst 55 genomineerden voor de Musical Awards 2016', aldus de Stichting Musicals Award. De afgelopen maanden bezocht de vakjury, bestaande uit voorzitter Cornald Maas en de leden Caroline Frerichs, Erik Jonk, Peter Noten, Hilde Scholten, Gijs Staverman en Henriëtte Tol, alle producties. 

The Bodygard

Na vakkundig beraad hebben zij hun nominaties bekend gemaakt. The Bodyguard is met 9 nominaties het meest vertegenwoordigd. Dit jaar kan het publiek bepalen welke musical van het afgelopen seizoen, volgens hen, de beste is. De AD Publieksprijs voor Beste Musical is hiervoor in het leven geroepen. Publiek kan vanaf donderdag 10 december zijn stem uitbrengen.

De prijsuitreiking vindt plaats op 6 januari 2016 in het Beatrix Theater in Utrecht en wordt om 20.25 uur live uitgezonden door AVROTROS op NPO1. Het gala wordt gepresenteerd door Frits Sissing. 

Categorie:
Provincie: