woensdag, 27. januari 2016 - 10:07 Update: 27-01-2016 10:08

Britse zanger Colin Vearncombe van 'Wonderful Life', is overleden

Britse zanger Colin Vearncombe van 'Wonderful Life', is overleden
Foto: Printscreen Youtube

De Britse zanger Colin Vearncombe, beter bekend onder zijn pseudoniem Black, is overleden. Hij bezweek aan de gevolgen van een zwaar auto-ongeluk. Zijn bekendste hit is 'Wonderful Life'.

De 53-jarige zanger uit Liverpool Colin Vearncombe lag al enige tijd in kritieke toestand in een Iers ziekenhuis na een ernstig auto-ongeluk. In de jaren tachtig brak Colin Vearncombe wereldwijd door met zijn hit en gelijknamige album Wonderful Life. De Nederlandse zangeres Mathilde Santing coverde het nummer.

Black verkocht in respectievelijk 1988 en 1991 wereldwijd meer dan 2 miljoen exemplaren van Comedy en Black. Ondertussen trouwde Vearncombe met de Zweedse zangeres Camilla Griehsel, bekend van de band One 2 Many. Omdat hij niet langer aan een groot platenlabel gebonden wilde zijn, richtte Vearncombe in 1993 zijn eigen platenmaatschappij op; Nero Schwarz (respectievelijk Italiaans en Duits voor zwart). Zijn eerste album bij zijn eigen maatschappij was Are We Having Fun Yet? (1993).

Na een hiatus keerde Vearncombe in 2005 terug voor de opnames van Between Two Churches. In 2009 kwamen nog twee albums uit; The Given en Water On Stone.