dinsdag, 2. februari 2016 - 19:44 Update: 02-02-2016 20:03

Veelzijdige Paul de Leeuw al decennialang beeldbepalend

Veelzijdige Paul de Leeuw al decennialang beeldbepalend
Foto: Ned. Instituut voor Beeld en Geluid
Hilversum

Paul de Leeuw heeft de Beeld en Geluid Oeuvre Award van de tv-beelden 2016 toegekend gekregen. De markante tv-persoonlijkheid zal de carrièreprijs tijdens de uitreiking van de tv-beelden 2016 op maandag 7 maart a.s. in ontvangst nemen.

De Beeld en Geluid Oeuvre Award is één van de zeventien prijzen van de tv-beelden 2016. De Oeuvre Award wordt jaarlijks toegekend aan een man of vrouw die van bijzondere betekenis is (geweest) voor het Nederlandse televisielandschap.

'Nu al een oeuvre award? Ik ben vereerd en trots om in zo’n mooi rijtje te staan. Nu kan ik gaan golfen. NOT!', laat Paul de Leeuw dinsdag in een reactie op het nieuws weten.

Paul de Leeuw

Paul de Leeuw is al decennialang beeldbepalend. Zijn oeuvre is groot en buitengewoon rijk geschakeerd. Zijn talent voert hem langs cabaret, zang, toneel, radio, film en televisie. In al die disciplines is hij niet alleen de wervelende persoonlijkheid voor de schermen, maar ook een grote bron van creativiteit achter de schermen bij het bedenken en produceren van programma's.

Uit het rapport van de vakjury

De toekenning van de Oeuvre Award lag in handen van Boris van der Ham (algemeen juryvoorzitter van de tv-beelden), Jan Müller (algemeen directeur Beeld en Geluid), Peter Adrichem (mediaondernemer), Shula Rijxman (lid Raad van Bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep) en Ria Bremer (winnaar Oeuvre Award in 2015).

Als winnaar van de Oeuvre Award wordt Paul de Leeuw vereeuwigd op een glasplaat in de Wall of Fame in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Eerder viel onder anderen André van Duin, John de Mol, Koos Postema en Ria Bremer deze eer te beurt.

Categorie:
Provincie: