woensdag, 17. februari 2016 - 17:39 Update: 17-02-2016 19:34

Máxima ontkent 'vriendjespolitiek' bij aanstelling zus

Zus van Máxima in opspraak om 'vriendjespolitiek'
Buenos Aires

De nieuwe Argentijnse president Mauricio Macri ligt onder vuur omdat hij een baantje heeft gegeven aan de zus van koningin Máxima.

Hij zou de dertigjarige Inès Zorreguieta hebben geholpen aan een ambtelijke baan terwijl dat in strijd is met Macri's beleid, een aantal Argentijnse media betitelen het als vriendjespolitiek. De centrumrechtse president zou juist af willen van de talrijke ambtenaren die door zijn linkse voorgangers zijn aangesteld zonder dat er dingen voor hen te doen zijn.

Inès Zorreguieta bekleedt een directieplek bij een afdeling die zich bezighoudt met de coördinatie van het sociaal beleid van de Argentijnse president Macri. Dat Zorreguieta niet voldoet aan de functie-eisen, daar doet haar nieuwe werkgever niet geheimzinnig over. In het officiële staatsbulletin van Argentinië (331/2016) wordt uitdrukkelijk vermeld dat 'een hoge uitzondering' is gemaakt voor de jongste dochter van Jorge Zorreguieta, in de jaren zeventig staatssecretaris van Landbouw onder de Argentijnse dictator Videla, zo weet de Volkskrant te melden.

Via twitter laat het koninklijkhuis weten dat Máxima geen enkele rol gespeeld heeft bij de benoeming van Inés Zorreguieta in de Argentijnse raad voor coördinatie sociaal beleid 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):