donderdag, 18. februari 2016 - 18:56 Update: 18-02-2016 20:53

Verrassing voor Willeke Alberti: Willeke krijgt gestolen prijzen opnieuw

Dankzij Gijs Staverman krijgt Willeke Alberti gestolen prijzen opnieuw
Foto: fbf
Hilversum

Donderdagmiddag wist dj Gijs Staverman zangeres Willeke Alberti te verrassen.

Afgelopen weekend is er bij Willeke ingebroken en daarbij hebben de dieven ook persoonlijke spullen, waaronder haar Gouden Harp en Gouden Televizierring, meegenomen. De 71-jarige zangeres die te gast was in het radioprogramma Gijs 2.0 op NPO Radio 2, vertelde hierover. Over de Gouden Televizier-Ring zei ze geëmotioneerd: 'Ik heb hem nooit kunnen dragen, want hij was zo groot en mooi.' De zangeres bewaarde de prijzen in een kastje, dat nu dus weg is. Dit melden verschillende media donderdag.

Gijs Staverman bedacht zich geen moment en besloot voor Willeke Alberti in actie te komen. Na een belletje met Frank Frank Janssen van de Buma Awards, voorheen Gouden Harp, en met Jeroen Goeij van Televizier had hij het voor elkaar; de gestolen prijzen van Willeke worden opnieuw voor haar gemaakt. Willeke was erg ontroerd door de actie: 'Nou ja, dit is echt onvoorstelbaar. Je hebt geen idee wat dit met me doet.'

De inbrekers wisten het huis van Willeke Alberti binnen te komen, terwijl ze gewoon thuis was. Ze namen niet alleen de Televizier-Ring en de Gouden Harp mee, maar ook haar portemonnee, sieraden en het klokje van haar vader.

In 1971 ontving Willeke Alberti de Televizier-Ring voor haar rol in de televisieserie 'De kleine waarheid'. Tien jaarlater de Gouden Harp voor haar gehele oeuvre.