vrijdag, 4. maart 2016 - 13:24 Update: 04-03-2016 16:01

Douwe Bob: Slow Down is state of mind

Luister en kijk hier naar het Songfestivalnummer van Douwe Bob
Foto: Screenshot YouTube / Eurovision Song Contest
Amsterdam

Je kunt nu luisteren en kijken naar het nummer waarmee Douwe Bob Nederland gaat vertegenwoordigen op het Songfestival in Stockholm.

Douwe Bob doet met het nummer Slow Down een oproep om het wat rustiger aan te doen zo heeft hij vrijdagmiddag tijdens een persconferentie in Amsterdam bekendgemaakt.

Protestsong

Douwe Bob: ‘Wij gaan te snel. Er is een constante druk je te manifesteren. Slow Down is een protestnummer tegen mezelf, tegen de snelheid waarmee ik in Amsterdam leef. Als je in Zweden in de bossen bent, of in Spanje door de velden rijdt op een paard, daalt er een rust over je heen en zie je alles meer in perspectief. Dat voelt goed! Daarom is Slow Down ook een state of mind. Een bevrijding van de druk constant iets te moeten. Je moet je niet gek laten maken: Relax, doe alles een tikje langzamer, dan voel je je beter en zie je alles scherper.’

Slow Down is in Portugal, Spanje en Zweden geschreven door Douwe Bob, Matthijs van Duijvenbode, Jeroen Overman en JP Hoekstra. De videoclip is geregisseerd door Hans Pannecoucke. 

Douwe Bob betreedt op dinsdag 10 mei het podium tijdens de eerste halve finale. De finale is op zaterdag 14 mei.

Categorie:
Provincie: