woensdag, 13. april 2016 - 11:48 Update: 13-04-2016 21:40

Jan de Hoop weer terug bij de radio

Jan de Hoop gaat radioprogramma maken voor omroep Gelderland
Arnhem

Jan de Hoop (61), presentator van het RTL Ontbijtnieuws, gaat vanaf juni een radioprogramma presenteren voor Omroep Gelderland. Dit meldt Jan de Hoop woensdag op Twitter.

Het wordt een ochtendprogramma op zaterdag van 10 tot 12 uur. Jan de Hoop is hierdoor weer terug bji zijn grote liefde: de radio. Het programma gaat 'De Hoop op zaterdag' heten. Dit melden verschillende media woensdag. De Hoop tegen omroep Gelderland: 'Het moet een lekker programma worden naast de koffie. Klaar om op pad te gaan om iets leuks te doen.' In het programma worden tips gegeven oor het ondernemen van leuke activiteiten in de provincie en gesprekken gevoerd met luisteraars over hun weekendbesteding.

De Hoop, die in 2013 nog gekozen werd tot populairste nieuwslezer, is geen onbekende bij de radio. Hij begon zijn carrière bij zeezender Radio Mi Amigo en Radio Caroline. Dat deed hij onder het pseudoniem Frank van de Mast. Later werkte hij ook voor de Avro en Veronica. Jan vindt het heerlijk om terug te zijn bij de radio en ooknog eens in zijn eigen provincie. Marc Veeningen, hoofdredacteur van Omroep Gelderland is heel blij met de komst van De Hoop bij het presentatieteam: 'Het is een absolute vakman, die enthousiast is over de provincie en geïnteresseerd is in mensen. Hij past perfect bij de sfeer van Omroep Gelderland.'

De Hoop presenteert al 26 jaar het RTL Ontbijtnieuws en blijft dat ook doen.