donderdag, 21. april 2016 - 18:56 Update: 22-04-2016 20:32

'Prince op 57-jarige leeftijd in Minnesota overleden'

'Zanger en popartiest Prince (57) overleden'
Foto: Archief EHF
'Prince op 57-jarige leeftijd in Minnesota overleden'
Foto: Archief EHF
Chanhassen

De Amerikaanse entertainmentsite TMZ meldt donderdagavond dat de legendarische Amerikaanse zanger Prince op 57-jarige leeftijd is overleden.

Zijn management heeft het feit inmiddels bevestigd aan persbureau AP. Donderdagochtend vroeg is zijn lichaam gevonden in Paisley Park in Minnesota waar Prince woonde.

Hulpdiensten waren donderdagochtend rond 09.45 uur  door medewerkers van Prince naar zijn landgoed opgeroepen omdat er een stoffelijk overschot was gevonden. Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd. Inmiddels zijn er ook nabestaanden gesignaleerd bij de woning van popartiest.

Een kleine week geleden, op 15 april, moest de zanger vanwege een medische noodsituatie naar een ziekenhuis. Prince voelde zich niet goed en zijn privévliegtuig moest een noodlanding maken in Illinois. Na enkele uren mocht het ziekenhuis al weer verlaten. Volgens zijn management kampte hij al enkele weken met griep.

Kort geleden nog cancelde de zanger twee optredens vanwege gezondheidsproblemen.

Hans Dulfer

Saxofonist Hans Dulfer heeft samen met zijn dochter Candy in 1998 in Utrecht in Tivoli in de band van Prince meegespeeld. 'Prince was een heel sympathieke, aardige man, heel lief en beleefd. En een genie. Echt: hij kon alle instrumenten bespelen en verzon ter plekke dingen. Briljant. Hij had het lef om anders te zijn. Niet alleen qua muziek, maar ook qua kleding.'

Categorie:
Tag(s):